4 כללים לחזרה קלה לשגרה עם הילדים

4 כללים לחזרה קלה לשגרה עם הילדים

מאת: דורית כהן חרמון. 

זהו, אנחנו כבר עמוק בתוך השגרה עם הילדים, שעון החורף והחורף עצמו בפתח ובלי ששמת לב שוב חזרת לכעוס, לצעוק, להיות בלחץ, להתווכח על כל דבר עם הילדים ולהרגיש שלפעמים את נלחמת בתחנות רוח.
ואני אחרי הרבה מאוד שעות הדרכת הורים בקליניקה, בהרצאות וסדנאות מצאתי שיש 4 כללים שאם שומרים עליהם אפשר ליהנות מהשגרה ומהילדים בזמן שאיתם אנחנו נמצאים.

1. תכנון – אני יודעת שלפעמים אנחנו מרגישות שאין לנו זמן לתכנן, אבל בכל פעם מחדש אני מגלה שכאשר אני מתוכננת הכל הרבה יותר "זורם" גם לי וגם לילדים מה שמייצר אווירה של רוגע ושלווה.4 כללים לחזרה קלה לשגרה - דורית כהן חרמון | קישורי אימהות
מצרפת לכן טבלת תכנון שבועי חינמית שתוכלו להדפיס ולתכנן עליה.
מתי מתכננים? בסיומו של שבוע בשבת, בשלב הראשון לבד ובשלב השני עם הילדים.

2. עצירה – לפעמים פשוט צריך לעצור כשבאים מהעבודה ולקחת פסק זמן להחליף בגדים, לשתות קפה, לנשום ולאפשר את זה גם לילדים – הם גם באים מיום עבודה.
עצירה גם מאפשרת לנו לעצור את "הטייס האוטומטי" ולחשוב לפני תגובה.

אני אוהבת גם להציע להורים תמיד לקחת לעצמם 5 דקות באוטו רגע לפני שהם אוספים ילדים ממסגרות או נכנסים הביתה לשמור שיר, לשחק במשחק מרגיע, לעשות מדיטציה ולייצר לעצמם מעבר מיום העבודה לילדים.

3. אמפתיה לרגשות של הילד – מכירות את זה שהילד בוכה, כועס, לא מרוצה כשאמרנו לו לא, לא מקשיב למה ואז אנחנו ישר מבטלים את הרגשות שלו במילים כמו "לא קרה כלום", כועסים עליו על זה שהוא בוכה/צועק, מאיימים בעונשים מה שכמובן מקצין עוד יותר את התגובה שלו עד שבסוף נגמר לנו ממש?
אז פה אני רוצה לתת לכם כלי שהוא אחד הכלים הכי חשובים שאני נותנת להורים בקליניקה והוא כלי האמפתיה.
כשהילד שלכם בוכה/כועס/מתוסכל וכו' במקום לבטל את הרגשות שלו או לכעוס עליו פשוט תתנו לו לגיטמציה להרגיש אותם במילים ובשפת הגוף כשאתם אומרים לו משפטים כמו "אני מבינה שאתה כועס", "זה לא נעים שקורה איקס", אני מבינה שאתה רוצה את"… ובמקביל רדו אליו לגובה העיניים או שבו לידו עד שהוא ירגע.4 כללים לחזרה קלה לשגרה מאת: דורית כהן חרמון | בלוג -קישורי אימהות

4. בחירה – מחקרים מראים שילדים שנותנים להם לבחור מרגישים שהם שולטים על החיים שלהם יותר ומשתפים איתנו הרבה יותר פעולה. כשיש לכן ילד שמתווכח אתכן הרבה, רוצה להחליט לקבוע זה חשוב עוד יותר.
על מה מאפשרים לילד להחליט? זה נושא שההורים בקליניקה בוחרים בהתאם למה שמתאים להם.
אני אוהבת לתת לילדים תחום אחד שהוא בתחום אחריותם הבלעדית והרבה פעמים זה כל נושא הבגדים, כשמראש אני ההורה לא משאיר בטווח עין בגדים שאני לא רוצה שהילד ילבש:). ובחירה בעוד הרבה נושאים אחרים כמו באיזה שמפו נתקלח היום?
קודם נתקלח או נאכל?
מה אוכלים לארוחת ערב, מה אתה רוצה שנעשה אחרי צהריים וכו'.

שימו לב שהבחירה צריכה להיות אמיתית וחשוב גם להגיד לילד במילים "אתה בוחר", "אתה מחליט" כדי לחזק אצלו את ההבנה שיש לו יכולת לקבוע מה יקרה בחיים שלו, לפחות בתחומים מסויימים.

המון בהצלחה וחזרה קלה לשגרה

בהערכה רבה דורית

דורית כהן חרמון – לגלות את המנהיג שבי
דף עסקי: https://www.facebook.com/doritc.hermon/
מעגל רחובות ערב