הבחירה להתחיל חיים נפרדים – להתגרש בגישור
הבחירה להתחיל חיים נפרדים – להתגרש בגישור
מאת: אולגה צוקרמן רבין.
מערכת יחסים של שירה ודוד ידעה עליות ומורדות.
שירה, כשעוד הרגישה שיש סיכוי, פנתה ליעוץ זוגי אך הספקות ביחס לנישואין שלה התעוררו ולא הרפו לאורך כל הדרך.
ככל שהרגישה כי הקשר הרגשי עם דוד הסתיים היא פנתה ליעוץ משפטי והתלבטה עם עצמה בנוגע לרעיון הפרידה.
בסוף זה קרה.
רעיון הפרידה התגבש ושירה החליטה לסיים את הנישואין.
היא לא רצתה לפגוע בדוד ודאגה לילדים ולמצבה הכלכלי. שירה הודיעה לדוד שברצונה להתחיל בתהליך הפרידה בגישור משפחתי.
דוד היה המום והרגיש שזה לא מגיע לו, בטח אחרי ויתורים מצדו וכל המאמץ בטיפול הזוגי.
דוד הסכים בליל בררה להיכנס לתהליך שלא יזם והרגיש רע מאוד ביחס למציאות שנכפתה עליו.
באיזה אופן המשבר בחייהם ישנה מציאות חיים של משפחתם?
הטלטלה הרגשית מקשה על קבלת החלטות שקולה. הכורח להתגרש מנוגד לחוש צדק הבסיסי( הרי לא ביקשתי להתגרש אז למה אני נדרש לשלם מחיר כלכלי ומשפחתי כבד.. היא יזמה את זה אז שתשלם!! ) ומכאן תחושת עלבון וחוסר יכולת לשתף פעולה עם הצד השני.
ההתחלה של הגירושין היא בהבשלת ההחלטה המתחילה בגילוי הרעיון של הפרידה ומתגבשת לידי בחירה בחיים נפרדים מבן הזוג. אין זה מקל על תחושת השבר ששני בני הזוג חווים. המשבר מייצר קונפליקטים רבים בחלוקת הרכוש, מזונות ילדים וסגנון חיים אחרי הפרידה אשר מצריכים את המגשר בכדי להביא לקבלת החלטה משותפת בה כל אחד מהצדדים מרגיש שהוא נראה, וצרכיו נענו. לשירה ברור שהיא נשארת להתגורר עם שלושת ילדיהם בדירת מגורים משותפת ודוד שישכור דירה לא רחוק מהבית יוכל לבקרם כמקובל פעמיים בשבוע וכל סוף שבוע שני. מאחר ששירה הביאה את רוב הכסף לרכישת דירה היא מצפה שהדירה תישאר שלה.
דוד מעוניין למכור את הדירה ולחלק ביניהם את כספי המכירה. ברור לו שלפחות שניים מילדיהם יעדיפו להתגורר איתו והבת הצעירה בינתיים יכולה להתגורר עם שירה. יש לו קשר קרוב על ילדיו והוא לא מעוניין בשום שינוי בתפקוד ההורי שלו.
מנקודת מבטו של דוד, הרצון של שירה להישאר בדירה יחד עם התעקשותה להשאיר את ילדיהם במשמרתה, מעוררים את החשש של דוד מפני איבוד הקשר עם הילדים (הכל נשאר כפי שהיה: הבית, הילדים, רק הוא הגורם שמוצא מתוך התמונה).
גישור ככלי לבניית הסכמות במשבר
כמגשרת אתווך את הצדדים אחד לשנייה באופן ששני בני הזוג יוכלו לשמוע ויחד נקדיש את הדיאלוג ליצירת חלופות שבהן צרכים של שניהם מתמלאים. אזכיר לצדדים שלהבין את הצד השני אין זה אומר להסכים לדרישותיו.( הקשר עם הילדים חשוב לך, דוד. היציבות והביטחון הכלכלי חשובים לך, שירה).
הובלת תהליך לגיבוש הסכמות בין הצדדים הוא מהות הגישור. כדי לקבל החלטות מתוך מודעות בתוך תהליך הגישור על האדם להרגיש את תחושת המסוגלות ולחוות את עצמו כבעל ערך. זהו החלק העדין והרגיש בעבודתי כמגשרת. לתרום לצדדים לקדם פתרונות שיענו על צרכיהם.
לפעמים אנו במציאות שנכפתה עלינו אך יש לנו בחירה איך להתמודד אתה. ההחלטה לעמוד אל מול המציאות, להשתלט על הקשיים ולהתקדם אל הסכם גירושין מיטבי אפשרית . הפעולות שננקוט יהיו תוצאה של בחירה מודעת בין החלופות והסכם גישור שהצדדים יבחרו להגיע אליו ישקף באופן מיטבי את צרכיהם.
בכך הם מחזירים לעצמם, כל אחד בדרכו, את חוויית השליטה על חייהם.
אולגה צוקרמן רבין – מגשרת אישית ומשפחתית לפתרון קונפליקטים ויצירת שינוי
דף עסקי: www.facebook.com/hofesh.livhor
אתר: www.libertas.co.il